Uydu sinyallerini almaya ve aynı şekilde göndermeye yarayan çanak antenler, sistemsel ihtiyaçlara ve çeşitli standartlara göre farklı boy ve özelliklerde üretiliyorlar. Genel olarak piyasada bulunan çanak anten çeşitleri arasında parabol, multifocus, flat, delikli anten ve ofset çanak anten şeklinde modeller bulunuyor. Bu çanak anten çeşitlerinin özellikleri ve kullanım alanlarıyla ilgili bilgi edinerek size en uygun çanak anten modelini kolayca seçebilirsiniz.

Parabol Çanak Anten

Parabol çanak anten modeli, uyduya diğer modellere göre çok daha geniş bir açıyla bakıyor. Parabol çanak antenlerin çok daha yuvarlak ve merkezdeki bombesi daha fazla olan bir yapısı bulunuyor. Ofset olan çanak anten modelleri ise bundan farklı olarak ufuk açısına daha çok bakıyor ve elips şeklinde, daha ince bombeli yapıda oluyor. Parabolik adıyla da geçen parabol çanak antenlerde hüzmeler çanağa dik bir doğrultuda bulunuyor. Yani parabol anteni almak istediğiniz uyduya doğru tutmalısınız. Ancak uydunun yer aldığı doğrultu ağırlıklı olarak 20 derece ile 40 derece arasında yere açılı biçimde olduğu için çanak antenin de eğimli biçimde durması ve yatay anlamda geniş bir yer işgal etmesi gerekiyor. Parabol çanak antenler, uzaydan gelen ve birbirine paralel olan ışınları tek bir noktada odaklıyor.

Ofset Çanak Anten

Ofset çanaklar ise parabolun merkezi değil yan kenarı kesit alınarak elde ediliyorlar. Bu yüzden hüzmeleri de antene dik bir şekilde değil, eğimli şekilde oluyor. Bu eğimi siz de istediğiniz şekilde ayarlayarak monte edebilirsiniz. Üstelik ofset çanak antenlerin yansıtıcı yüzeylerinin hepsi etkili bir şekilde kullanılabiliyor. Yapılarından dolayı ofset çanak antenler, oldukça fazla sinyali toplayabiliyorlar. Ayrıca ofset çanak antenler, kış aylarında diğer modellere göre çok daha az miktarda kar tutuyorlar. Bu yüzden eğer kış ayları çok fazla kar yağışlı geçen bir bölgede yaşıyorsanız bu modele yönelebilirsiniz. Ofset antenlere uyumlu şekilde bağlanabilen motorlarla anten hareketi otomatik bir şekilde sağlanabiliyor. Tabii, motorun maksimum yük taşıma kapasitesine uygun ise parabol antenlerde de bu motor takma işlemi uygulanabiliyor.

Multifocus Çanak Anten

Multifocus çana antenler, birden fazla uydudan gelen sinyali alabilecek potansiyele sahip oluyor. Mantık olarak ise uydudan gönderilen sinyal, çanak anten üzerinde toplanıyor; çanak anten odak noktasındaki lnb’ye yansıtılıyor. Çanak anteninizi 42 derece doğu uydusunda yer alan Türksat 4A uydusuna doğru ayarladığınızı düşünün. Çanak anten 42 derece doğru yörüngesine dönük haldeyken Türksat 4A uydusunun solunda ve sağında yer alan tüm uydulardan sinyal almak da mümkün oluyor. Diğer çanak antenler için bu gelen sinyaller farklı odak noktalarında olduğu için lnb’ye yeteri kadar güçlü biçimde ulaşamıyor. Ancak çoklu anten olarak da geçen multifocus antenlerde çoklu odaklar bulunduğu için ana uydunun sağındaki ya da solundaki diğer uydulardan gönderilen sinyaller de başarılı bir şekilde toplanabiliyor ve her uydu odak noktasına konulan lnb ile bu farklı uydular da kaliteli bir şekilde izlenebiliyor.

Delikli Çanak Anten

Mesh anten, elek anten ya da delikli çanak anten adı ile bilinen bu antenler yağışın çok yoğun olarak gerçekleştiği, bir hayli fazla rüzgâr alan bölgelerde büyük avantajlar sağlıyor. Bu yüzden bulunduğunuz iklim koşulları bu şartlara sahipse mutlaka delikli çanak antenleri tercih etmelisiniz. Delikli bir yapısı olduğu için fazla rüzgarlı ya da fırtınalı olan dönemlerde rüzgar şiddetini çok daha az bir şekilde hissediyor ve kolayca yön kaybı yaşamıyor. Delikli çanak antenler aynı zamanda fazla kar yağışının olduğu havalarda da karı üstlerinde çok az miktarda tutuyor. Bu yüzden sert iklimler için tavsiye edilen çanak antenler arasında delikli çanak anten modeli mutlaka yer alıyor.

Uydu santrali yani multiswitch, çoklu anahtar anlamına geliyor ve uydu antenlerinden gelen sinyallerin kullanıcıların içinde bağımsız şekilde paylaştırılmasına bir arabirim elemanı olarak yardımcı oluyor. Pek çok kullanıcının, bir ya da daha çok sayıdaki ortak antenden bağımsız şekilde yararlanmasını sağlıyor. Üstelik çoklu anahtara yani uydu santraline bağlanan kullanıcıların hepsi, sisteminde bireysel anteni bulunan kullanıcıların izleyebildiği tüm kanalları izleyebiliyor ve tüm sinyalleri alabiliyor. Eğer siz de multiswitch yani uydu santrali sistemini kullanmayı düşünüyorsanız bazı detaylara dikkat ederek en uygun ekipmanı edinebilirsiniz.

Uydu Santrallerinin Çeşitleri ve Özellikleri:
Uydu santralinin üstünde çeşitli girişler ve çıkışlar bulunuyor. Bu giriş ve çıkışların sayıları da ardışıl bağlantı bulunup bulunmamasına göre adlandırılıyor. Örneğin; 9×8’lik bir santral 9 tane girişe ve 8 tane çıkışa sahip oluyor. Bu santral, 2 tane çanak anten üstündeki dörtlü LNB’den gönderilen 8 girişe ilave olarak 1 tane de normal TV anteni ya da kameradan gelen info’yu alıyor, çıkışından da 8 tane kullanıcının bağımsız biçimde kullanmasını sağlıyor.

Santraller LNB’ler ile antenlerden gelen sinyalleri, IF yani uydu ara frekansının paylaşım temeline göre paylaştırıyor ve böylece kullanıcıların yayını bağımsız şekilde kullanması mümkün oluyor. Uydu santralinin üst bölümünde yer alan ve dörtlü gruplar şeklinde olan LNB girişleri, polarizasyon eşleşmesi gözetilerek dörtlü LNB’lere bağlanıyor. Bir diğer bağlantı noktası da harici TV antenlerinin bağlantıları için oluyor. Multiswitchlerin yanlarında arta kalan çıkışlara ise uydu alıcı cihazları bağlanıyor.

Uydu Santrali Kurulumu:
İlk olarak kurulum yapacağınız alandaki çanak antenlerin nereye monte edileceğine, uydu santralini nereye yerleştireceğinize ve hazır olarak anten kablosu bulunmuyorsa nereden ve ne şekilde çekileceğine kadar vermek üzere detaylı bir keşif yapmalısınız. Tüm bu kalemleri netleştirecek keşfi yaptıktan sonra, çanak anteni ya da antenleri uygun olan bir zemine akıllı vidalar, çelik dübeller, saplama ya da demir kaynağıyla yerinden asla oynamayacağı bir şekilde monte edebilirsiniz. Çanak anten ağırlıklı olarak çatı gibi yüksek olan noktalara yerleştiriliyor. Çünkü antenin önünü kapatabilecek bina ya da ağaç benzeri bir engel olmaması önem taşıyor.

Uydu santrali yani multiswitchin de sıvı ile asla temas etmeyeceği bir yere montajlanması gerekiyor. Çanak antenin uç kısmına yerleştirilecek quattro LNB’den de uydu santraline kablo çekiliyor. Bu aşama kabloların ucuna F konnektör bağlantısı yaparak, çanak antenden gelen sinyalin multiswitche iletilmesini sağlayabilirsiniz. Fazla katlı apartman gibi ya da çanak antenle santral arasında uzun olan mesafe olan dolayısıyla sinyallerin yeterli gelmeyeceği alanlarda multiswitch amplifier kullanabilirsiniz. Multiswitch amplifier, bu noktada sinyal kayıplarını dengeliyor ve böylece sistemin çok daha iyi bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor. Uydu santrali sisteminde az 1 çanak antenle ya da en fazla 4 çanak antenle kurulum yapabilirsiniz.

Merkezi Uydu Sisteminin Faydaları:
Merkezi uydu sisteminde bir adet antenle tüm binadaki kullanıcılar uydu yayınını izleyebildiği için bina üstünde çok fazla çanak anten yüzünden ortaya çıkan görüntü kirliliği oluşmuyor. Bilindiği üzere bireysel çanak antenlerde bir arıza yaşanması halinde her anten için tek tek apartmanın çatısına çıkmak ve arızayı çözmek gerekiyor. Merkezi uydu sisteminde ise tüm arızalar tek bir merkezden kontrol ediliyor. Üstelik merkezi uydu sistemi bireysel uydu sistemlerine göre çok daha ekonomik ve çok daha kullanışlı oluyor. Hatta uydu yayını için merkezi uydu sistemi bulunan binalar, apartmanlar ya da siteler çok daha cazip bir hale geliyor.

Televizyon izleme deneyimine zenginlik katan uydu alıcıları yerli ve yabancı kanallara geniş bir çeşitlilik içerisinde erişebilmenizi sağlar. Anteninizden tam verim alarak çok sayıda kanala ulaşabilmek için modern özelliklere sahip uydu alıcılarından yararlanabilirsiniz. Kullanışlı uzaktan kumandaları sayesinde verimlilikleri artan ve daha pratik bir şekilde özelliklerinden faydalanılabilen uydu alıcıları farklı kanal kapasitelerine sahip modelleri içerir.

Televizyon sehpanıza estetik bir şekilde uyum gösterecek şık tasarımlı ürünler korunaklı gövdeleri sayesinde dış etkilere karşı muhafaza edilir. Kolay anlaşılır menü özelliği sayesinde alıcınızın tüm özelliklerini pratik bir şekilde kullanabilirsiniz. Uydu alıcısı fiyatları yönünden de cazip seçenekleri içeren modeller ergonomik uzaktan kumandalarıyla kanal geçişlerini ve kanal arama işlemlerini kolaylaştırır. Kumandaların yüksek sinyal gücü uzak mesafelerden de alıcıya komut gönderebilmeye olanak tanır. Bağlantı noktaları aracılığıyla ürününüzü çanak anteninizden gelen LNB kablosu ile kolayca bağlayarak sorunsuz bir kullanım yaşamaya başlayabilirsiniz.

Hafif, Küçük ve İşlevsel Uydu Alıcıları:

Son derece az alan kaplamaları sayesinde televizyon sehpasının sunduğu alanı daha verimli kullanmaya yardım eden uydu alıcıları aynı zamanda oldukça da hafiftir. Yüksek kanal kapasitesine sahip olan ve hafıza alanlarının genişliği sayesinde yüzlerce kanalı aynı anda hafızasında tutabilen uydu alıcıları aynı zamanda kanal düzenleme işlemlerine de olanak tanır. Bu sayede, sıkça izlediğiniz kanalları favoriler listesine ekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra kanalları türlerine göre tasnif ederek izlemek istediğiniz yayın türüne uygun kanallara toplu olarak ulaşabilirsiniz. Uydu alıcılarının kanal silme ve kanal taşıma işlemlerini kolaylaştıran kısayol tuşları da size kazandırır. USB girişi de bulunan uydu alıcısı modelleri sayesinde ürün üzerinden taşıyıcı belleğinizin içerisindeki uygun dosyaları açıp görüntüleyebilirsiniz. HDMI çıkışı aracılığıyla uydu alıcısı ve televizyon arasında kısa sürede güvenli bir şekilde bağlantı kurabilirsiniz.

Kullanıcı Dostu Modern Uydu Alıcıları:

Dijital ekrana sahip modeller sayesinde kaç numaralı kanalı izlemekte olduğunuzu alıcı üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Çeşitli işlemleri uzaktan kumandanın yanı sıra ürün gövdesi üzerinden de yapabilmeyi sağlayan uydu alıcılarıyla çok yönlülüğün avantajını yaşarsınız. Full HD video çözünürlüğü sunan uydu alıcılarıyla USB üzerinden açacağınız filmleri sinema salonu kalitesinde evinizde keyifli bir şekilde izleyebilirsiniz. Geniş bir ses aralığı sunan uydu alıcılarıyla yayınların sesini uzaktan kumanda üzerinden anında ayarlayabilirsiniz. Ani durumlarda sesi otomatik olarak kapatma tuşunu da kullanabilirsiniz. Geniş ve büyük yön tuşlarıyla ergonomik onaylama tuşu sayesinde uydu alıcılarını çocukların ve yaşlıların konforlu bir biçimde kullanması kolaylaşır. Farklı renklere sahip tuşlar hangi tuşun hangi işlevi yerine getirdiğini daha kolay hatırlamaya yardımcı olur. USB ile yazılımı güncellenebilen uydu alıcılarını verimli bir şekilde kullanmaya devam edersiniz.

Evinizde Televizyon İzleme Keyfini Artırın

Otomatik arama ve manuel arama gibi çeşitli özellikleri bir arada kullanıcılarının hizmetine sunan gelişmiş uydu alıcıları ev ortamının rahatlığı içerisinde çeşitli kanalları keyifli bir şekilde izleyebilmeyi sağlar. Çeşitli sosyal ağlara bağlanabilmeyi sağlayan modern uydu alıcıları internet bağlantısının getirdiği avantajları size yaşatır. Wi-Fi özelliğine sahip gelişmiş alıcılar evinizdeki interneti televizyonunuz üzerinden de kullanabilmenize olanak tanır. Bu sayede Youtube’dan çeşitli videolar izleyebilir, çeşitli uygulamalarla bulunduğunuz kentteki hava durumu bilgisini takip edebilirsiniz. Teletext desteği sunan uydu alıcılarını sipariş ederek kanalların teletext sayfalarına erişebilirsiniz.

Alt yazı özelliği bulunan alıcılarla filmleri alt yazılı olarak da seyredebilirsiniz. Scart girişi bulunan uydu alıcısı modelleriyle televizyonunuz arasında gerekli bağlantıları kolayca kurabilirsiniz. USB’ye kayıt özelliğine sahip gelişmiş alıcıları kullanarak sevdiğiniz programları ve dizileri harici belleğinize kaydederek daha sonra yeniden izleyebilirsiniz.

Hizmet Alanımız:
Merkezi Sistem Uydu
Hareketli Çanak Antenler (Motorlu)
Receiver (Alıcı) Satışı
Çanak Satışı
Akseusar (Kumanda vs) Satışı
Kablolama

Kullandığımız Recevier (Alıcı) Markaları:
Next Star
Hiremco
Goldmaster
Botech
Sunny
Humax

Kullandığımız LNB Markaları:
Next Star
Hiremco
Goldmaster
Botech
Sunny
Humax

Kullandığımız Anten Markaları:
Next Star
Hiremco
Goldmaster
Botech
Sunny
Humax

Hizmet Bölgelerimiz:
Arnavutköy
Avcılar
Bağcılar
Bahçelievler
Bakırköy
Başakşehir
Bayrampaşa
Beşiktaş
Beylikdüzü
Beyoğlu
Büyükçekmece
Çatalca
Esenler
Esenyurt
Eyüpsultan
Fatih
Gaziosmanpaşa
Güngören
Kâğıthane
Küçükçekmece
Sarıyer
Silivri
Sultangazi
Şişli
Zeytinburnu

 

×

Powered by  Culha Bilişim

× Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?